Terug naar overzicht

Wat is BORN? En wat is de relatie tussen BORN en het nazorgportaal?

Antwoord door: Tsjitske Haanstra

Brandwondenzorg Nederland

BORN staat voor Burns centres Outcome Registry the Netherlands. Dit is de uitkomstenregistratie van de drie Nederlandse Brandwondencentra. In BORN worden alle (volwassen) patiënten die opgenomen zijn geweest opgevolgd met vragenlijsten over kwaliteit van leven, en fysieke en mentale klachten na brandwonden. Dit noemen we uitkomsten van zorg.

In het nazorgportaal (vooral in de Litteken keuzehulp) wordt uitkomstinformatie weergegeven; op dit moment is deze uitkomstinformatie nog met name gebaseerd op data uit wetenschappelijke studies en klinisch registratiesysteem R3. Jaarlijks wordt deze uitkomstinformatie geupdate, in de volgende update zullen we daarin ook uitkomstinformatie uit BORN opnemen.

De uitkomstinformatie zorgt ervoor dat patiënt en zorgverlener beter kunnen beslissen over welke behandeling op dat moment het best past.

We werken eraan dat patiënten straks via het nazorgportaal hun BORN vragenlijsten kunnen invullen. 

 

Stel je vraag over het Nazorgportaal

Let op! Stel hier geen medische vragen. De vraag komt niet bij een zorgverlener terecht. Voor medische vragen kun je inloggen bij Quli en daar een bericht sturen.

{{ errors.first("field_30") }}
{{ errors.first("field_10") }}
{{ errors.first("field_11") }}
{{ errors.first("field_12") }}
{{ errors.first("privacy") }}