Wat is het nazorgportaal en Quli?

Let op!

Bekijk de leeromgeving op je laptop of desktop voor een optimale leerervaring.

Het nazorgportaal is een online platform. Mensen met brandwonden en mensen die necrotiserende fasciitis (NF) hebben doorgemaakt vinden er uitgebreide patiëntvriendelijke informatie over alle aspecten van het leven die kunnen spelen tijdens het herstel van brandwonden of NF. Ook kunnen zij er hun eigen doelen stellen, voortgang daarvan bijhouden en communiceren met zorgverleners via beveiligde berichten. Het nazorgportaal bevat ook een nazorgvragenlijst waarin behoeftes op het gebied van nazorg kenbaar kunnen worden gemaakt. Daarnaast is er een keuzehulp voor littekenbehandeling beschikbaar via het nazorgportaal. Deze verschillende onderdelen van het nazorgportaal worden in de komende hoofdstukken behandeld. 

Als zorgverlener heb je ook een account in het nazorgportaal en kun je bijvoorbeeld contact houden met jouw patiënt en vragen om een foto te sturen van zijn/haar wonden of littekens.

Het nazorgportaal gebruikt hiervoor software van Quli, een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Quli is niet gekoppeld aan een zorginstantie (zoals bijvoorbeeld  een 'Mijn' omgeving van het ziekenhuis). Een patiënt kan hierdoor Quli bij meerdere zorginstanties gebruiken om gegevens en contacten bij te houden.