Over informatietegels

Let op!

Bekijk de leeromgeving op je laptop of desktop voor een optimale leerervaring.

De meeste patiënten zijn blij als ze weer naar huis mogen na een ziekenhuisopname of behandeling, maar vinden het ook spannend. Ze weten vaak niet wat ze kunnen verwachten.

Ze worden niet meer 24 uur per dag verzorgd, en moet zichzelf weer redden (met soms nog hulp van thuiszorg/mantelzorg). Juist dan is het goed om betrouwbare informatie te krijgen over allerlei aspecten die ze tegen kunnen komen bij het weer opbouwen van hun leven. De informatietegels in het nazorgportaal bieden deze informatie. De informatie is gemaakt met zorgverleners uit de drie brandwondencentra en met ervaringsdeskundigen. Zo is ervoor gezorgd dat de informatie aansluit bij waar patiënten behoefte aan hebben en dat de inhoud tevens betrouwbaar is.

Er zal in het nazorgportaal informatie staan die je als zorgverlener ook vertelt tijdens een consult. Je kunt dan verwijzen naar de informatie in het nazorgportaal, zodat patiënten thuis op hun gemak kunnen nalezen of meer visueel kunnen zien wat er is uitgelegd. Hoe vaker informatie herhaald wordt, hoe beter het blijft hangen.