Over de nazorgmeter

Let op!

Bekijk de leeromgeving op je laptop of desktop voor een optimale leerervaring.

De nazorgmeter is ontwikkeld met nazorgverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en ervaringsdeskundigen. Het doel van de vragenlijst is tweeledig:
1) Als patiënt kun je zien op welke gebieden je op dit moment misschien hulp of informatie kunt gebruiken. De vragenlijst reikt je de informatietegels uit het nazorgportaal aan die gaan over de gebieden waar jij nog klachten hebt, of barrières ondervindt. 
2) Als zorgverlener zie je in een handig overzicht (een spinnenwebgrafiek) op welke domeinen de patiënt nazorg kan gebruiken.

Als zorgverlener kun je deze vragenlijst inzetten als voorbereiding van het consult met een patiënt. Bijvoorbeeld door aan de patiënt te vragen of hij/zij de vragenlijst wil invullen voorafgaand aan de afspraak. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een bericht te sturen naar de patient in Quli.

De vragenlijstgegevens worden niet meegenomen in wetenschappelijk onderzoek op het gebied van uitkomstinformatie, zoals bijvoorbeeld wel bij BORN gebeurt (meer over BORN lees je hier). Wel wordt de vragenlijst geëvalueerd via wetenschappelijk onderzoek, om te kunnen beoordelen of dit instrument waarde toevoegt aan het consult.