Over de Litteken keuzehulp

Let op!

Bekijk de leeromgeving op je laptop of desktop voor een optimale leerervaring.

De Litteken keuzehulp helpt patiënten bij het maken van een weloverwogen keuze om klachten van littekens te verminderen. 

De keuzehulp voor door zorgverleners aangeboden als vast onderdeel van het zorgtraject. De patiënt krijgt zo op het juiste moment de juiste informatie en er is genoeg tijd en ruimte om samen te beslissen over een eventuele litteken behandeling. Dit bestaat uit drie stappen:

1) Met het uitreikvel legt de zorgverlener de diagnose en de behandelopties uit. Op het uitreikvel staat een link naar de keuzehulp en een unieke inlogcode. Patienten kunnen ook via Quli naar de Litteken keuzehulp. Ze gaan dan naar de website van de keuzehulp en zijn daar automatisch ingelogd. 

2) De patiënt leest de informatie in de online keuzehulp en zet haarafwegingen op een rij. Zo gaat hij/zij goed voorbereid naar de vervolgafspraak.

3) Zorgverlener en patiënt bespreken de samenvatting en kiezen samende best passende behandeling.

De Litteken keuzehulp is gemaakt door ZorgKeuzeLab, Brandwondenzorg Nederland en de Vereniging van Mensen met Brandwonden. Het is een andere website dan Quli. Daarom ziet de keuzehulp ziet er anders uit dan Quli.